Jaaroverzicht 2016

Als er één persoon was waar je het voorbije jaar niet naast kon kijken, was het Donald Trump wel. In april kon je hier over zijn (media)strategie lezen. In juni legde ik uit waarom hij zoveel kiezers aansprak. Voor de verkiezingen op 8 november plaatste ik de kandidatuur van Trump in een historisch kader. Nadat Trump de presidentsverkiezingen gewonnen had, volgde op mijn blog nog een overzicht van de lessen die waarnemers zouden moeten leren uit deze onconventionele campagne.

trumpsocialmedia

De media en de experts die ze opvoeren kregen een veeg uit de pan in Wees slimmer dan de Vlaamse “intelligentsia”.

Ook wie meer geïnteresseerd is in financiële onderwerpen kon op deze blog terecht. Waarom is de rente op spaarboekjes zo laag? Wat heeft de Europese Centrale Bank hiermee te maken? Mag je de opiniestukken van financiële experts wel vertrouwen? Was de berichtgeving over het faillissement van Optima Bank volledig? Waarom zijn er zoveel afdankingen bij banken en verzekeraars?

Daarnaast waren er ook meer praktische stukken over geld. Ik maakte een verslag van de aandeelhoudersvergadering van KBC. De berekening van de personenbelasting werd doorgelicht. Recent kreeg je de raad om het belastingvoordeel van pensioensparen niet te laten liggen.

Hou deze site in de gaten wanneer je meer wil weten over geld en banken. Of volg me op Twitter. Het boek dat ik aan het schrijven ben, legt op een beginnersniveau uit wat bankiers doen. Een ideaal cadeau voor onder de kerstboom in 2017! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *